utorak, 30. srpnja 2013.

Kako masirati?! Saznajte ovdje:


                                             Masaža predstavlja jedan od najefikasnijih metoda pri                                                                  vašoj želji i nameri da se opustite. 



 Istovremeno ona često predstavlja i metod raznih lečenja ili bar vid pomoći pri otklanjanju nekog trenutnog bola, izazvanog grčevima u mišićima.
Ukoliko vi, želite nekoga da izmasirate, potrebno je da znate i kako.
Kao prvo, potrebno je da osoba koju masirate legne na stomak i da se opusti. Ruke treba da su joj slobodno opružene pored tela, a površina na kojoj leži ravna i udobna.
Sada je sve u vašim rukama. Poželjno je da prilikom masiranja koristite eterično ulje za masažu ili bilo koje ulje za telo kao zamenu. To će pomoći da vaši prsti klize po regiji tela koju masirate. Ulje možete naneti na svoje ruke, ili na kožu osobe koju masirate.
Tokom masaže, potrebno je da pritisak koji vršite bude umeren i da osobi koju masirate prija, ne da je boli.
Takođe, morate znati na koji način i kakvim pokretima je pravilno masirati.
Regiju od vrata do donjeg dela leđa masirajte pokretima palčeva kojima ćete da kružite od prvog vratnog do poslednjeg pršljena na kičmi. Deo leđa koji nije blizu kičme, lopatice i predeo ispod lopatica masirajte dlanovima tako što ćete puštajući ih da klize vršiti blagi pritisak.
Ono što je dokazano jeste da masaža stopala posebno opušta i odmara. Na stopalima su nervi i tačke koje ako opustite, povoljno deluju na svaki od unutrašnjih organa. Zato je masaži stopala potrebno ukazati posebnu pažnju. Stopala se masiraju takođe kružnim pokretima palčeva ili pokretom u kome prste na ruci savijete u pesnicu i njenim spoljašnjim delom prelazite preko stopala, od prstiju prema peti.

Nema komentara: