ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

Masirajte lice pravilno i ne će biti nabora!

Loše navike podizanja obrva i smijanja sa svim mišićima lica, te navika naslanjanja lica na ruke dok čitamo neku knjigu, kao i ne nošenje dioptrijskih naočala, su glavni faktori koji dovode do pojave bora.

Koliko god da lijepo zvučale, hidratantne kreme protiv bora neće u potpunosti ispuniti svoju svrhu ako ne radite pravilno masažu lica. Masaža lica može biti rano rješenje protiv bora pod uvjetom da se radi ispravno i slijede upute. Postoje određena pravila masaže lica koja je potrebno slijediti i učinak će biti maksimalan.  


Prije početka masaže potrebno je dobro očistiti i navlažiti kožu lica, jer će se koža tijekom masaže rastezati, pa je važno da bude elastična.

Masažu započnite vježbajući i stimulirajući mišiće lica. Nakon vježbanja, masirajte lice kružnim pokretima, te pritisnite lice nježno prstima. Pokretima pritiskujući lice krećite se kao da crtate krila leptira.

Nakon masaže lica, nužan je i dobar piling. Da bi osvježili lice, umočite mali ručnik za lice u čašu tople vode u koju ste stavili jednu do dvije žličice morske soli. Za istu svrhu možete koristiti i jaki crni čaj. Smotajte ručnik i lagano trljajte kožu ispod brade, te će koža postati elastična i čvrsta.
 Mali savjet:
Kada završite s masiranjem lica nekoliko puta lice umite hladnom vodom kako bi učinak bio bolji!

Nema komentara: