utorak, 30. srpnja 2013.

Organizirajte vrjeme u kvalitetu!

                                      Sigurno ste se mnogo puta sreli sa komentarima kako se sve može                                                               postići, samo je bitno dobro se organizovati

Kada vas obaveze sastave sa svih strana, napeti ste i nervozna a to se može odraziti i na vaše zdravlje. Zato nemojte sebi postavljati puno zadataka koje treba da obavite u toku dana. Bolje da odradite manje ali da to bude baš onako kako treba. Možete slične poslove obavljati istovremeno. Ipak, ne treba da dozvolite da vas poslovi i obaveze potpuno preokupiraju. I imajte na umu da pored svih obaveza treba da se posvetite i sebi.
Zato se potrudite da organizujete svoje vreme. Potrudite se da što više poslova odradite u prepodnevnim časovima, ukoliko je to moguće. Ovo vam savetujemo jer većina ljudi najviše energije ima, upravo, ujutru.
Poslepodne obavite ono što imate kod kuće, a bar veče bi trebalo da posvetite sebi. Svakom čoveku je potrebno da se opusti, pa i vama. Vi možete sami da odaberete šta ćete raditi. To bi trebalo da bude nešto u čemu uživate. Možete veče provesti sa partnerom ili se leći u kadu i uživati u toploj kupki. Ako volite da gledate tv, zavalite se u fotelju i uživajte u svojoj omiljenoj emisiji. Međutim, ono što vam mi savetujemo je da izađete malo da prošetate. Možete pozvati neku drugaricu ili prošetati sa partnerom. U krajnjem slučaju možete i sami. Važno je udahnete svež vazduh i da malo razbistrite vaše misli.
Ne bi bilo loše ni da imate neki hobi. Možete praviti kolače ili slikati, odnosno crtati. Važno je da radite ono što volite. Pročitajte neki časopis ili knjigu, ako će vas to opustiti. Otiđite u šoping ako u tome uživate. Ne morate ništa kupiti. Možete samo razgledati izloge ili ulaziti i isprobati stvarčice. Nije loša ideja ni na „trač-partija“ sa drugaricama.
Svako treba da ima „svojih 5 minuta“. Zato u toku dana obavezno odvojite to neko vreme za sebe. Bilo da ono podrazumeva 15 minuta ili 2 sata. Koliko ste u mogućnosti toliko vremena i koristite. Ne morate to vreme ništa raditi od navedenog što smo pomenuli. Možete jednostavno leći i meditirati. To će vas sigurno opustiti. Kako vaše nerve, tako i vaše telo uopšte. Videćete koliko ćete se bolje osećati posle toga. Bićete odmorniji i spremniji za nove poslove koji vas čekaju kasnije ili sutra. Kako god bilo, važno je da mislite na sebe. 
Ako imate neku želju ili neki problem napišite u komentar i  pomoći ću riješiti ga preko posta! Hvala

Nema komentara: